Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrijNiet weggooien, maar verwerken!Snel op tafelVegetarisch

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Zwarte linzen met smaak gestoofd. De linzen zijn gekookt van te voren. De wortel, courgette, paprika en rode kool zijn samen gestoofd in koolzaad olie met rode ui, rode peper en knoflook.

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 120 gram zwarte linzen
  • 1 rode ui
  • 1/3 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 stuk rode kool
  • 1 wortel peterselie
  • 1 paarse wortel
  • theelepel gedroogde oregano en tijm
  • 2 eetlepels Kalamata olijven
  • 1 pakje ‘pulled Buffalo’ gestoofd vlees (kant en klaar- GreekFoodTales)

DOEN

  • Start met het koken van de linzen. Kook heet water, doe dit in een pan en doe er de gewassen linzen bij. Kook voor ca 10 minuten.
  • Ondertussen neem je een stoofpan, doe er 2 eetlepels (koolzaad) olie in en bak hierin zachtjes een rode ui, rode peper en een teen knoflook, alle fijn gesneden. Na 5 minuten voeg je er aan toe fijngesneden gele paprika, courgette, de 2 wortels in plakjes en een stuk rode kool. Roer dit allemaal goed door elkaar heen en doe de deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes stoven. Doe er nu gedroogde oregano en tijm erbij.
  • Giet de linzen af en doe ze erbij in de stoofpan. Schep alles goed door elkaar heen. Laat nog even samen op smaak komen.
  • De ‘pulled buffalo’ haal je uit de verpakking en verdeel je over stoofschotel. Schep het er goed door heen. 2 Eetlepels olijven als laatste erbij. Schep door elkaar heen en zet het vuur uit.
  • Dien direct op of laat staan tot later. Verwarm dan de pan zachtjes. Eet erbij groene baby spinazie als basis. Zonder de buffalo is het vegetarisch. Noten en zaden zijn goede vervangers voor vlees!
  • Nb Een stoofschotel is ideaal om restjes groenten in te verwerken!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd
volgende recept
Pure chocolade en kidney bonen in een tulband

Heb je deze al gezien?

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Wilde spinazie, meiknolletjes en een kruidenmix

Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Uientaart maak je met veel ui, prei en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen