Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel is een makkelijk te maken toetje want je werkt met kant en klaar producten als yoghurt en perzik. De krokante amandelen maak je van te voren klaar en zo krijg je makkelijk en feestelijke toetje. En maak er een pistache creme bij.
Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel
PrintNODIG
- DE KOUDE PERZIK
- 4 perzikken
- 200 gram yoghurt en/of geslagen slagroom
- wat sap van een citroen
- 2 eetlepels honing
- DE KROKANTE AMANDEL
- 100 gram geschaafde amandelen
- 50 gram amandeelmeel
- 2 eetlepels honing
- bakpapier
DOEN
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een schaal de geschaafde amandelen, amandelmeel. Leg het mengsel verdeeld op een bakblik met een vel bakpapier en maak er kleine stapeltjes van op het papier. Sprenkel de honing over de stapeltjes amandel heen.
- Zet het bakblik, in het midden van de oven, voor 12 minuten en laat vervolgens afkoelen. Haal ze van het papier af en breek er stukjes van. Bewaar ze in bakje.
- DE KOUDE PERZIK
- Schil 4 perzikken en pureer ze met wat sap van een citroen en 2 eetlepels honing. Roer er yoghurt en/of geslagen slagroom doorheen, ongeveer 2oo gram
- Pak een siliconenvorm met 6 vormen en verdeel het perzik/yoghurt mengsel, leg er een stuk huishoudfolie overheen en druk dit aan. Zet nu weg in de vriezer.
- Haal de kouede perzik ruim van te voren eruit, een uur zodat het kan ontdooien in de koelkast. Je haalt ze makkelijk uit de vorm.
- De opmaak? Een dessert bordje en een Granny Smith appel, de geroosterde amandel en pistache creme. Snij de appel in plakjes op het bord, zet de koude perzik erop en verdeel de geroosterde amandel en pistache creme erover.
TIPS
Pistache creme? Dit maak je met 40 gram ongezouten pistache nootjes en een 1/2 theelepel stevia kristal suiker. Pureer dit samen en vervolgens voeg je een beetje water toe totdat je een mooie creme hebt.