Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en pureeKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!Sauzen

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van! Het seizoen van de asperges is er weer. Zowel de groene als de witte. Deze keer zijn de witte en een test om te zien of de schillen met uiteindjes samen gekookt, gepureerd met peterselie, kurkuma en peper, een smaakvolle kruidenmix basis is? De mix aangelengd met koolzaad olie en deze gedruppeld over de warme asperges en doperwtjes. Geslaagd! Nb Wel goed pureren om de dradige schil fijn te krijgen.

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Print
Personen: 10 of meer Bereiding: 15 minutes

NODIG

  • van 10 asperges de schillen
  • 10 uit eindjes van de asperges
  • 1 eetlepel koolzaad olie of een andere olie.
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 10 stengels peterselie
  • 1 eetlepel kurkuma
  • wat verse zwarte peper

DOEN

  • Doe de schillen en de 10 uiteindjes in de pan. Strooi er wat zout over en kokend water, blancheer de asperges restantjes voor 4 minuten. Zet het vuur hoog, het water moet koken.  Prik in een uiteindje om te zien dat deze zacht is. Zoja, zet het vuur uit en giet het water weg.
    Pak een Nutribullit of blender en doe hier de asperges restjes in, de eetlepel koolzaad olie, de grote theelepel witte wijn azijn, kurkuma en zwarte peper en hier bovenop de peterselie in stukjes gesneden. Pureer dit tot een gladde mix. Proef de mix of ook de hardere draden uit de schil fijn gepureerd zijn.
  • Deze kruiden- of beter asperge/kruiden mix kun je gebruiken door het aan te lengen met een olie als saus, over je gestoomde groenten heen, door de rijst of pasta, als basis van een borrelhapje en over de salade met naast olie een beetje azijn erbij. Een kruidenmix staat bij mij standaard in de koelkast en een voorraadje in de vriezer.
  • Gestoomde asperges met doperwtjes, aardappeltjes uit de over in olijfolie, kruidenzout en kruiden en erbij dunne lapjes eendenborst kort gebakken. De asperge-kruidenmix over de asperges gedruppeld.

 

TIPS

Een andere kruidenmix? Met verse walnoten een kruidenmix Een borrelhapjes met een kruidenmix, tapenade? Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Heek gegaard met groenten in de oven
volgende recept
Een kruidenmayonaise op je bord voor de bulots

Heb je deze al gezien?

Bonduelle bonenmix hummus

Snel op tafel deze ‘vleesvervanger’

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus

Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot

Groenten met kruiden gestoomd en geroosterd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen