Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGroentenSnel op tafelSoep

Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep

Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep. Boerenkool, bataat, ui, prei, rode kool en wortel met 2 lamsworstjes én een flinke theelepel harissa naast de knoflook, rode peper en kurkuma, vullen deze soep.

Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 blik kidney bonen
  • hand schoongemaakte boerenkool
  • 2 paarse wortelen
  • 2 rode ui
  • 1 prei
  • een stuk rode kool
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • theelepel kurkuma poeder en wat zwarte peper
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 2 lamsworstjes

DOEN

  • Start met de ui in kleine stukjes te snijden. De knoflook en rode peper snij je zo fijn mogelijk.
  • Neem een hoge soeppan en giet hier zeker 2 eetlepels olijfolie in. Zet het vuur er onder zachtjes aan. Doe er de fijngesneden knoflook en rode peper erbij, strooi de kurkuma en zwarte peper erbij, roer door elkaar heen en laat even zachtjes bakken.
  • Doe nu er de fijn gesneden, blokjes, de rode ui erbij. Roer door elkaar heen en laat 5 minuten, zachtjes met de deksel erop, stoven.
  • Snij in ringen de prei en wortel. De bataat in kleine blokjes en de rode kool in reepjes, die je vervolgens in kleine stukjes snijdt.
  • Kook 1,5 liter water.
  • Voeg nu bij het uimengsel de groenten toe en schep alles goed door elkaar heen. Giet de 1,5 liter kokend water erbij, de bouillonblokjes en zet het vuur hoger. Als de soep begint te borrelen, zet je ‘m weer zachter. Laat zo 20 minuten staan.
  • Zet het vuur nu uit, de soep gaard nog door. Knip de 2 lamsworstjes in plakjes en doe ze bij de soep. Roer ze er goed door heen. Nu de boerenkool erbij. En als laatste de harissa. Schep opnieuw de soep goed door en met de deksel erop, weg zetten.
  • Verwarm de soep zonder dat het borrelt.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Wilde eendenrollade in een Romertopf
volgende recept
Dubbel geslagen volkoren bladerdeeg gevuld

Heb je deze al gezien?

Een soep of saus of een pesto van...

Hapjes met rode kool, hummus en een kruidenmix...

Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten

Nieuwsjaarslunch, borrelhapjes bij een glas Sekt

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.