Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestHistamine vrijKip en meer gevogelteLactose armNiet weggooien, maar verwerken!RömertopfSauzenVleesWild

Een snelle basis saus voor in de römertopf

Een snelle basis saus voor in de römertopf. Kant en klaar gebruikt een paprika pesto, lactose vrije slagroom, een restje rode wijn en gedroogde tijm en oregano. Alle ingrediënten verwarm je samen in een saus pannetje. Je kunt aan deze saus van alles toevoegen: (gedroogd-) fruit, alle groenten en (verse-) kruiden. De saus voeg je later aan het vlees toe.

Een snelle basis saus voor in de römertopf

Print
Personen: 4 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • uit 1 potje paprika pesto 3 grote eetlepels. Of een tomaten pesto als je histamine tolerant bent.
  • een flinke scheut, 2 eetlepels, lactose vrije slagroom
  • 1/2 glas rode of witte wijn.
  • theelepel tijm én oregano.
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 5 gedroogde pruimen, fijn gesneden er aan toegevoegd.
  • een rollade van parelhoen van de markt uit Condom, De Gers, Frankrijk. Maar dit hoeft natuurlijk niet, iedere rollade van kip, kalkoen, varken kun je gebruiken.

DOEN

  • Begin eerst de römertopf onder te dompelen in water, zodat de bovenkant en onderkant zeker 20 minuten in koud water staan.
  • Haal de römertopf uit het water, leg de rollade in de schaal, deksel er op en zet hem in een koude oven. Zet de oven op 240 graden aan. Haal de schaal er na 20 minuten eruit. In deze tijd maak je de saus. Doe alle ingrediënten in een saus pannetje en verwarm deze tot lichtjes borrelend. Proef of je de saus lekker vind? Doe er of nog wat pesto bij, slagroom of wat wijn. De saus mag wat dikkig zijn!
    in deze saus zijn 5 gedroogde pruimen fijn gesneden en erbij gedaan.
  • Nb. Wil je een saus voor meer personen, vermenigvuldig de hoeveelheden. Voeg je er groenten of fruit aan toe, zorg dat de saus dik blijft. Een dunne saus werkt als je het vlees inpakt met bv katenspek of coppa.
  • Haal de deksel van de topf en giet de warme saus bij de rollade, smeer deze goed in met de saus. Zorg dat de bovenkant ook een laagje saus heeft. Deksel erop en zet de schaal terug in de oven op 180 graden. Na een uur haal je de römertopf eruit. Haal de rollade uit de topf en rol hem in aluminiumfolie. Laat hem even rusten. Je kunt hem later afkoelen of direct in plakjes snijden en opdienen.
  • De saus uit de topf doe je in een saus schaaltje.
    Eet er een salade met gestoomde groene asperges erbij, aardappelen geroosterd in de oven.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groene asperges gestoomd en een eiersalade
volgende recept
Histamine vrije saus bij een rollade

Heb je deze al gezien?

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Verse krabpoten en wulken gekookt

Bottarga is viskuit en maakt deze smaakmaker

Maaltijd groenten soep met lekkers erbij

Uientaart maak je met veel ui, prei en...

Kippenlevers paté als voorafje

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen