Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijKaasNoten en zadenSnel op tafel

Geiten brie over zuurkool en noten door de zoete aardappel

Geiten brie over zuurkool en noten door de zoete aardappel. De brie smelt mooi door de zuurkool heen, de noten met knoflook en rode peper geven de aardappel pit.

Geiten brie over zuurkool en noten door de zoete aardappel

Print
Personen: 2 als avondmaaltijd Bereiding: 35 minuten

NODIG

  • 500 gram zoete aardappel/bataat
  • handje notenmix (cashew/ papranoot/ pistache/ walnoot/hazelnoot)
  • 250 gram zuuekool
  • 1/2 rode paprika
  • 3/4 mini geitenbrie
  • teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • platte peterselie
  • sesamzaadjes
  • olijfolie

DOEN

  • Begin met het blancheren van de aardappels. Gebruik kokend water, theelepel zout erin en de zoete aardappel er in en ze zijn beetgaar in ca 8/10 minuten, wel de aardappel in stukken snijden!
  • Hak de nootjes in kleine stukjes. De knoflook en rode peper snij je fijn. Als de aardappels beetgaar zijn, stamp je ze fijn met een eetlepel olijfolie erbij. Doe dan de noten en kruiden erbij. Er nog toegevoegd kurkuma met zwarte peper en gedroogde tijm.
  • Neem een ovenschaal en smeer deze in met dezelfde olijfolie, doe de gestampte aardappels er in.
  • In een andere schaal doe je de zuurkool. Giet overtollig vocht af. Door de zuurkool verdeel je de rode paprika in stukjes gesneden en de 15 stengels platte peterselie, fijn gesneden. Hussel het goed door elkaar.
  • Verdeel de zuurkoolmix over de afgekoelde aardappel stamppot. Snij de brie op in stukjes en verdeel over de zuurkool heen. Strooi er aardig wat sesamzaadjes over en nog een paar drupples olijfolie.
  • Je kunt de ovenschoten weg zetten tot gebruik in de koelkast. Of direct in de voorverwarmde oven van 180 graden zetten voor 15 minuten.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zeewolf en rode zeebaars met geroosterde groenten
volgende recept
Dorade ingepakt door een waterkers-dille pesto

Heb je deze al gezien?

Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

700 gram groenten en restjes geitenkaas

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Deze kroket en schijf die maak je zo

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen