Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenNiet weggooien, maar verwerken!Snel op tafelVis

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti. Stoom een mix van rode kool, rode zoete paprika en rode radijs. Kook de spaghetti, maak deze op smaak met olijfolie en een rode pesto. Maak het hele recept in een wok.

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Print
Personen: 2 Bereiding: 35 minuten

NODIG

  • 1 kilo mosselen
  • 125 gram rode linzen spaghetti
  • 2 eetlepels paprika pesto
  • 150 gram rode kool
  • 1 rode zoete paprika
  • 2 rode ui
  • handje kalamata olijven
  • 10 stengels platte peterselie
  • rozemarijn
  • salie
  • knoflook en 1/3 rode peper
  • 1/4 radicchio
  • wat kruidenzout
  • 1/2 glas witte wijn

DOEN

  • Start met het fijn snijden van de rode kool, in reepjes de rode zoete paprika en in blokjes de rode radijs. Stoom deze groentenmix 10 minuten.
  • Terwijl de groenten stomen, kook je de rode linzen pasta in 1 1/2 liter kokend water in een pan. Giet het water af, doe bij de spaghetti een scheut olijfolie met 2 eetlepels rode paprika pesto. Schep goed door elkaar heen. Zet weg met een deksel erop om het warm te houden.
  • Terwijl de pasta kookt, snij je de rode ui, knoflook en rode peper fijn. Haal de mosselen uit de verpakking en spoel ze. Neem de kapotte weg.
  • Pak een wok, doe er een scheut olijfolie in, de ui, knoflook en peper erbij en zet het vuur eronder hoog. Roerbak dit voor 5 minuten, doe er de mosselen erbij, deksel erop en stoom de mosselen open. Na 3 minuten giet je er het halve glas witte wijn erbij. Doe de gestoomde groenten met olijven erbij en schep goed door elkaar heen. Doe de deksel op de wok en zet het vuur laag.
    Als laatst strooi je er kruidenzout, de fijn gesneden peterselie, rozemarijn en salie over de groenten met mosselen.
  • Neem een pasta bord, verdeel er in reepjes gesneden radicchio over beide borden. Hierop verdeel je de rode linzen spaghetti. En dan de groenten mosselen mix.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Vele uien en prei met kruiden maken deze soep
volgende recept
Wilde spinazie door een gele risotto

Heb je deze al gezien?

Zeekraal in je pesto en op een pizza

Uiencompote met honing en balsamico azijn

Pastinaak chips, puree met kruiden en eend

Snijbiet met linzen soep

Kokkels gestoomd lekker bij een stamppot

Groenten hartige taart

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen