Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijNiet weggooien, maar verwerken!Poffen in de ovenSoepVegetarisch

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus. Een kilo puntpaprika’s van Rechtstreex zijn gebruikt voor deze soep. Een deel is geroosterd in de oven. De saus is een restje van een recept met de Römertopf.

Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus

Print
Personen: 10 als voorgerecht Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 1 kilo punt paprika’s
  • 1 dunne prei
  • 1 grote ui
  • 1 pak sprouts
  • een restje rode kool
  • 1 knoflook stengel
  • 1 ui met stengel
  • 4 bouillon blokjes
  • theelepel gedroogde oregano en tijm
  • zout
  • theelepel hete peper saus

DOEN

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Gebruik een groot vel aluminiumfolie waar 4 paprika’s op passen. Smeer ze in met olijfolie en pak ze volledig in. Leg het aluminium pakket in de oven voor 50 minuten.
  • Snij de paprika’s door midden, haal de pitjes eruit en snij ze opnieuw door midden. Snij de prei geheel op in ringen. Snij de knoflook stengel ook geheel op. Van de grote ui haal je schil en snij deze in grote stukken. De andere ui, schoongemaakt snij je op met stengel en al. Snij een stukje rode kool fijn. Zo het snij werk is klaar.
  • Kook alvast een 1,5 liter water in de waterkoker. En kook extra water.
  • Neem een grote pan en schenk er een laagje olijfolie in. Doe er de ui, knoflook erbij. Roer dit goed door de olie heen, strooi er kurkuma en zwarte peper bij. Doe de deksel even op de pan om dit zachtjes te laten smoren. Na 5 minuten doe je er de paprika, rode kool erbij. Schep dit goed door de ui heen. Schenk het hete water erbij. Doe het bakje met de spouts erbij. Zorg dat alle groenten in het hete water liggen. Kook de groenten zachtjes borrelend voor ca. 20 minuten. Zet het vuur uit, de groenten garen door. Pureer de soep met een staafmixer. Doe er nu 4 blokjes bouillon bij en roer ze goed door. Ook gaat het restant van de ingedikte saus er nu bij. Roer dit goed door de soep heen.
  • Haal nu de gepofte paprika’s uit de oven, haal de steel eraf en doe ze zo bij de soep, vergeet hun vocht niet toe te voegen! Pureer de soep nogmaals.
  • Als laatste wat oregano en tijm toegevoegd en wat zout. En een scheutje hete peper saus. Roer deze goed door de soep heen. Proef!

 

TIPS

Een ingedikte saus ? Histamine vrije saus bij een rollade of Een snelle basis saus voor in de römertopf

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Histamine vrije saus bij een rollade
volgende recept
Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s

Heb je deze al gezien?

Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

Zomer soep van komkommer en bleekselderij

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Hollandse erwtensoep net even anders

Mosselen, rode kool en rode linzen spaghetti

Groenten hartige taart

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen