Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestKerstWerken met een siliconen vorm

Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt

Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt. Twee kun je van te voren maken, een 2 bak je op de dag zelf. Nodig kruiden en 2 pesto’s. Kant en klaar: filodeeg, rogge brood.

Speciaal voor de Kerst- borrelhapjes bij een glas Sekt

Print
Personen: 9 Bereiding: 90 minuten

NODIG

  • Chinese radijs, eigen pesto, vers blaadje oregano, stukje radijs
  • Kruidenmuffin minstens 5 kruiden, 3 eieren, 50 gram meel, baksoda, 2 eetlepels Griekse yoghurt, kurkuma, peper en zeezout, walnoten
  • Filodeeg gevuld met regenboog peen, zacht stukje geitenkaas en artisjokpesto (Frattoria La Vialla)
  • Roggebrood met crostino (Frattoria La Vialla) augurk, kappertje, stukje basilicum

DOEN

De Chinese radijs: Groen en mooi paars is deze aan de binnenkant én een stuk groter ca. 5 cm. Schil de radijs en snij in dikke plakken van ca. 1 cm. Snij iedere plak weer in lange stukken van 1 cm dik. Besmeer ieder stuk met een eigen pesto, leg er voor het kleurcontrast een vers groen stukje oregano er op en een klein stukje rode radijs.

De kruidenmuffin: Start met minstens 5  kruiden (rode basilicum, verse oregano, waterkers, koriander en rozemarijn) fijn te snijden of te hakken. Neem een koekenpan en doe er een beetje olijfolie in en laat het zachtjes warm worden. Doe er 2 theelepels kurkuma in, 2 bosui fijn gesneden en 1 teen knoflook. Laat zachtjes smoren. Na ca 5 minuten doe je er de mix van alle kruiden erbij en roerbak alles goed door elkaar. In een schaal meng je 3 eieren, 50 gram speltmeel, 1 theelepel baksoda, 2 eetlepels Griekse yoghurt, peper en zeezout. Als de kruidenmix is afgekoeld meng je het met het geklutste eimengsel. Verdeel dit mengsel over een ingevette siliconenvorm.

Filodeeg met regenboogpeen: Ontdooi het filodeeg. Afhankelijk van de vorm van het deeg zorg je dat je 2 vierkanten stukken hebt van ca 8×8 cm. Snij van een 1/2 paarse en 1/2 gele peen langwerpige slierten. Bak ze even aan in een laagje olijfolie en laat ze afkoelen. Snij ze in kleinere stukjes. Neem een siliconenvorm en smeer de vormen in. Neem een 1e vel filodeeg en besmeer met een beetje olijfolie, leg het 2e vel er kruislings op en samen duw je ze in de vorm. Erin leg je een stukje zachte geitenkaas, dan een eetlepel van de peenmix, dan een theelepel artisjokken pesto en wat peterselie er boven op. Samen met de kruidenmuffin leg je de 2 siliconenvormen op een rooster en bak je ze op 220 graden voor 20 minuten.

Roggebrood met crostino: Nodig 4 plakken roggebrood die je in gelijke blokjes  snijd. Je hebt er 18 nodig. Op ieder stukje roggebrood smeer je een beetje crostino om de augurk te laten plakken. Op de augurk smeer je dik crostino, er boven op een stukje van een rode basilicum en een kapper er boven op.

TIPS

Voor de kuidenfritatta, zie 9 Kruidenfritatta met pistache nootjes En voor een biologisch culinair adres die thuis bezorgd oa heerlijke pesto's zie Frattoria La Vialla

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel
volgende recept
Chocolademousse verstopt onder een tulband

Heb je deze al gezien?

Een kleine quiche van spelt bladerdeeg

Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus

10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken

Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico

Een test deze chocolade taart met noten

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen