Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FavorietGlutenvrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenade

Artisjok pesto met een linzen lasagne

Artisjok pesto met een linzen lasagne. Een favoriet recept, de kruidenmix, omdat je deze veelzijdig gebruikt, gezond en snel kaar. Deze artisjok pesto verwerkt in een linzen lasagne schotel. En kan natuurlijk ook op een cracker, in de pasta of aangelengd met olijfolie als dressing dienen.

Artisjok pesto met een linzen lasagne

Print
Personen: meerdere toepassingen Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • PESTO:
  • 1 blik artisjok
  • 1/2 bos platte peterselie
  • 1/3 bos waterkers
  • 3 stengels verse salie
  • 3 stengels verse oregano
  • teen knoflook
  • 1/2 gele peper
  • eetlepel kappertjes
  • kurkuma en zwarte peper
  • LASAGNE:
  • 4 vellen linzen lasagne
  • 1 gele courgette in plakken gesneden
  • 1 fijne prei in plakken
  • 1 ons kipfilet (bio)
  • 10 groene olijven zonder pit in plakjes gesneden
  • handje sesamzaadjes
  • geraspte geitenkaas

DOEN

  • Start met het maken van de pesto. Gebruik een hoge kom. In de kom verdeel je de in stukken gesneden artisjok, peterselie, oregano, salie, knoflook en gele peper, schoongespoelde kappertjes, waterkers. Schenk er minstens 3 grote eetlepels goede olijfolie bij. En pureer tot een glade massa. Doe er extra olijfolie bij als het te dik is.
  • De lasagne: Snij de groenten alle in gelijke plakjes.
    Neem een rechthoekige schaal waar 2 vellen naast elkaar passen. Smeer de bodem in met de artisjok pesto, verdeel de courgette er over. Verdeel op de courgette 4 plakjes kipfilet en besprenkel ze met olijfolie. Smeer de beide vellen linzen lasagne in met de pesto en leg het op de kipfilet.
    Verdeel  bovenop de linzen lasagne de prei verdeeld. Ook hier leg je 4 plakjes kipfilet. Smeer de volgende linzen vellen opnieuw in, aan beide kanten, met de artisjok pesto en leg ze boven op de kipfilet.
    Strooi er sesamzaadjes over de bovenkant, verdeel de geraspte geiten kaas en de 6 olijven.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe er aluminiumfolie over de schaal voor de eerste 20 minuten. De laatste 10 minuten haal je het eraf. Totaal staat de schaal 30 minuten in de oven.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Snijbiet met linzen soep
volgende recept
Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider

Heb je deze al gezien?

Kruiden met groenten geroosterd in de oven

Quiche met een havermoutbodem

Paarse bonen met kool en paprika gestoomd

Ricotta met een pesto, pastinaak en bloemkool verpakt

Deze quiche kleur rood door de paprika pesto

Koken op gas kan goedkoper!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen